2022-02-14 11:38:58• hírek • MTI

Kedden este a PSG – Real Madrid nyolcaddöntővel folytatódnak a BL-küzdelmek

Igazi csemegét tartogat a futball kedvelőinek a héten visszatérő Bajnokok Ligájában a keddi játéknapja: a nyolcaddöntős program egyik legérdekesebb párharcának ígérkezik a Paris Saint-Germain és a Real Madrid csatája, amelynek első felvonására a francia fővárosban kerül sor.

A spanyol sztárcsapat már 13-szor megnyerte a legrangosabb európai kupasorozatot, ezzel szemben a párizsiaknak még egyszer sem sikerült elhódítaniuk a BEK/BL-serleget, ezzel együtt – aktuális riválisukhoz hasonlóan – a labdarúgás "arisztokratái" közé tartoznak a kontinensen.
 

A PSG az egész szezonban küszködött az olyan ellenfelekkel, amelyek gyors kontrajátékot játszanak, s a Real vitathatatlanul az egyik legjobb ebben a műfajban. Tény azonban, hogy ennek a taktikának Karim Benzema a kulcsfigurája, aki sérülése miatt három hete harcképtelen, s bár ott van a spanyolok keretében, a keddi játéka erősen kérdéses. A korábban a PSG-nél is megfordult vezetőedző, Carlo Ancelotti a walesi Gareth Bale-lel pótolhatja Benzemát, aki augusztus óta múlt szombaton lépett először pályára a Realban (0-0 a Villarreal otthonában). A Paris Saint-Germain teljesítménye talán jobban függ Kylian Mbappétól, mint a Madridé Benzemától, s a franciák fiatal világbajnoka remekül hangolt a keddi találkozóra, pénteken ugyanis – Lionel Messi passzából – a 92. percben megszerezte a győztes gólt a Rennes elleni bajnokin.
 

Érdekesség, hogy a királyi gárda azóta nem jutott döntőbe a BL-ben, hogy 2018-ban sorozatban harmadszor is megszerezte a klubfutball legértékesebb serlegét.
 

A másik kedden kezdődő nyolcaddöntős párharcban a Sporting Lisboa a Manchester Cityt fogadja. Az angol bajnok a PSG-hez hasonlóan története első BL-címére hajt azok után, hogy tavaly kikapott a döntőben a Chelsea-től. A City remek formában várja a BL-folytatást, minden sorozatot figyelembe véve október 30-án kapott ki legutóbb, azóta sorozatban 20 meccset hozott le veretlenül. Kyle Walkert eltiltották, őt a múlt hétvégén Kevin De Bruyne-hez és Aymeric Laporte-hoz hasonlóan pihentetett Joao Cancelo pótolhatja a jobbhátvéd posztján, míg a bal oldalon Olekszandr Zincsenko lesz a szélső.
 

A párharc esélyese egyértelműen a manchesteri gárda, a portugálok a 2008-09-es szezon után mindössze másodszor szerepelhetnek a kieséses szakaszban. A Sporting ezzel együtt bízik abban, hogy jobban teljesít majd, mint az előző alkalommal, amikor a Bayern München 12-1-es összesítéssel búcsúztatta. A portugál bajnok kétgólos előnyt eltékozolva 2-2-es döntetlent játszott pénteken a listavezető Portóval, s hat pont hátránnyal második a tabellán.
 

Szerdán Salzburg-Bayern München és Internazionale-Liverpool meccseket rendeznek a nyolcaddöntős szakaszban, míg a jövő héten Chelsea-Lille, Villarreal-Juventus, Atlético Madrid-Manchester United és Benfica-Ajax mérkőzésekre kerül sor.
 

Az egyformán 22 órakor kezdődő keddi összecsapások visszavágóját március 9-én rendezik Madridban, illetve Manchesterben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: